0 items - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Ontdek de gezonde werking van kruidenthee

Geplaatst op 13 april 2017 door Caroline de Vente | Tags: pepermunt, munt, kamillethee, kamille thee, kamille, gezonde werking, gemberthee, gember, vlierbloesem, muntthee, kruiden, gezond, kruidenthee, thee | 0 reacties

Wat hebben de oude Egyptenaren, theedokter Bontekoe en Klazien uut Zalk gemeen? Het gebruik van kruiden als geneeskrachtig middel! Waar mode en meningen aan tijd onderhevig zijn, is de gezonde werking van kruidenthee al sinds de oudheid onbetwist. Kies je kruidenthee als medicijn? Zorg dan dat je de juiste kiest!

 

Welke kruidenthee bij keelpijn?

Kamille staat al in het oude Egypte bekend om zijn verzachtende en geneeskrachtige werking. Sinds die tijd wordt het kruid ingezet voor uiteenlopende medicinale doeleinden, zoals de bestrijding van malaria en koorts. Kamille is ontstekingsremmend en adstringerend en bevat antioxidanten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het inhaleren van kamille-stoom symptomen van verkoudheid en zere keel bestrijden, waarbij kamillethee hetzelfde voordeel biedt. Zo versterk je bovendien op eenvoudige wijze je immuunsysteem.

Pijn en medicijn: kruiden tegen keelpijn, verkoudheid, hoge bloeddruk en maagklachten

Welke kruidenthee bij hoge bloeddruk?

Je houdt van de kenmerkende geur en smaak van gember of niet; maar de liefde voor zijn krachtige uitwerking is onontkoombaar. Gember verbetert je doorbloeding, helpt de spieren rond de bloedvaten te ontspannen en is een effectieve ontstekingsremmer. Gemberthee helpt bovendien bij het voorkomen en verlichten van hoofdpijn.

 

Welke kruidenthee bij maagklachten?

Muntthee is niet alleen prettig vanwege zijn verfrissende smaak, maar helpt ook bij misselijkheid, maagkrampen en braakneigingen. Pepermunt bevordert bovendien je spijsvertering en verlicht bij brandend maagzuur.

 

Welke kruidenthee bij verkoudheid?

Vlierbloesem is een van de meest favoriete geneeskrachtige kruiden. Vlierbloesemthee is goed voor je luchtwegen en keel en wordt daarom vaak gebruikt als middel tegen verkoudheid. Het werkt ontstekingsremmend, lost slijm op en is vochtuitdrijvend; waarmee het ook een goed middel is om griep te voorkomen.

Ben je een fijnproever en geniet je meer van een rijk smakenpallet? Kies dan voor één van onze kruidenmixen of ga zelf aan de slag met ons ruime assortiment kruidenthee.