0 items - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Zwarte thee

Zwarte thee

Genieten van de intense smaak van zwarte thee

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Zwarte thee

Deze losse thee wordt wereldwijd het meest gedronken van alle theesoorten en heeft een zwaardere oxidatie dan witte, groene of oolong-thee.

Zwarte thee is altijd afkomstig uit de bladeren van de Camellia Sinensis, een plant met als roots: Zuid-Oost Azië. “Camellia” is de botanische naam van een geslacht van bedektzadigen in de familie “Theaceae”, ofwel: een familie van bloemplanten. – en “Sinensis” staat voor “Chinees”. Het is een theesoort met net iets meer cafeïne dan andere theevarianten. Gek genoeg noemen juist de Chinezen deze theesoort “Rode Thee”. – dit vanwege de gekleurde vloeistof. Het bijzondere van deze Zwarte Thee is dat het flink wat jaartjes zijn smaak behoudt. “Pu-Erh” bevoorbeeld zelfs vijftig jaar. Mede door de lange houdbaarheid was het in de 19de eeuw zelfs een betaalmiddel in landen als Mongolië, Tibet en Siberië. Al met al een bijzonder theetje deze Camellia Sinensis.

De zwarte thee wordt wereldwijd geëxporteerd vanuit landen als China, India en Sri Lanka. Iedere regio heeft zijn eigen smaakprofiel, waardoor de thee, afhankelijk van de afkomst, een fruitige, kruidige, mouterige of zelf een lichte chocoladesmaak krijgt.

Bij TheeDirect bestel je de lekkerste losse zwarte thee online. Onze thee is van de hoogste kwaliteit en beste samenstelling. Bestel jouw zwarte thee voor 15.00 uur en ons team verstuurd de thee dezelfde dag nog, wel zo fijn!