0 items - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Zwartbaard een piraat met passie voor thee

Geplaatst op 18 februari 2015 door TheeDirect.nl | Tags: zwarte thee, Edward Teach, Zwartbaard, TheeDirect.nl, blog | 0 reacties

blackbeard_1879022i

Men schrijft 1718 wanneer duistere wolken als een kudde schapen bijeen komen boven de 'Baai van Honduras' waar kapitein ‘Zwartbaard’ zich bevind. Zwartbaard is een grote man met een donkere zwarte baard. In zijn baard stopt hij tijdens een gevecht vlammende lontjes, dit om zijn vijanden bij nacht af te schrikken. Tevens hangt zijn borstkas vol met pistolen, waarvan hij zeker niet onverschrokken is het te gebruiken. Het kan elk moment gaan stormen en het schip van onze kapitein is zeker nog niet klaar voor een storm van dit formaat. Hoewel wij momenteel in de ‘Gouden tijd van de piraterij’ aanwezig mogen zijn, moet je vooral realiseren dat het zeker niet de makkelijkste tijd was. – een onweer is op komst, dus als schippersknecht is jezelf vastbinden zeker geen slechte optie. Het schip schommelt straks als een bezetene heen en weer.

Op het dek rent de bemanning: zijn piraten, heen en weer om alles gereed te maken voor deze grote storm. Hoe gevaarlijk en glad het nu aan dek ook mag zijn, ik wil je graag even meenemen naar de kapiteinshut van Zwartbaard. Let maar niet op de stank: ‘Edward Teach’ (zijn echte naam) had tijdens zijn vele veroveringen weinig tijd voor verfrissing. – Zittend in het hoekje van zijn hut kijkt hij niet bepaald ernstig, noch bedrukt. Met zijn woest prikkend zwarte baard rustend tegen het kopje, nipt hij van zijn zwarte thee. Zwartbaard moet hier ergens tussen de 35 en 40 jaar oud zijn. Hoewel zijn doordringende blik onze kant op staart is het maar goed dat die ons niet opmerkt, anders zijn we haaienvoer.

“Als er één kapitein was dat een gruwelijk hekel had aan
rum zuipende piraten dan was het wel ‘Zwartbaard’.”

Vanuit zijn stoel denkt hij terug aan een periode in zijn leven waarbij hij te kampen had met zowel een gok- als alcoholverslaving. Gelukkig besloot hij het roer om te gooien door destijds zelf een bemanning van welgeteld achttien piraten bij elkaar te scharrelen. Hij had er echter wel een gruwelijk hekel aan wanneer zijn crew aan de rum ging, zelf had hij hun liever thee voorgeschoteld. Dit was beter geweest voor de overwinning. Met een heldere blik op de wereld bereik je immers meer dan met een dronken geest, dit wist hij uit ervaring. Wat begon met het kapen van vissersschepen eindigt algauw in het echte werk. Zo veroverde hij het Franse “La Concorde” met liefst 40 kanonnen aan boord. Met zijn 18-koppig bemanning doopt hij het schip trots om in de naam: ‘Queen Anne’s Revenge’. – een plaag voor de komende maanden in de Caraïbische zee. En om het even kort samen te vatten, momenteel zijn wij aan boord van dit 31 meter lange en 7 meter brede schip. Aan de kant, Zwartbaard staat op, het schip heeft vlam gevat door een blikseminslag en we mogen geen tijd verliezen. Hij zal de controle over zijn bemanning moeten beteugelen wil hij niet onder de hoge golven ten onder gaan.

De storm begint te rusten en wij naderen met schip en al ‘North Carolina’. – althans we liggen aardig op koers. Nabij ‘Ocracoke Creek’ zal Zwartbaard binnenkort gedood worden door ‘Robert Maynard’, het gaat een pijnlijke dood worden aangezien hij op dat punt al twintigmaal doorboord is met zwaarden en vijfmaal beschoten. Het is tenslotte de kop van kapitein Zwartbaard dat zal worden afgehakt als zijnde trofee voor op ’t boeg. Inmiddels, terug in het hier en nu met North Carolina nog volop in het vizier had hij hier beter rechtsomkeert kunnen maken. – al met al staat Zwartbaard hedendaags nog altijd bekend als de meest ruige thee drinkende man.

Wij van TheeDirect.nl houden wel van diversiteit. Zowel mannen als vrouwen zijn gek op thee. Wil jij ook proeven waar kapitein Zwartbaard zo gek op is? Bekijk dan snel ons zwarte thee assortiment op de webshop.

Tom de Vries