0 items - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Zwangerschap en thee: wat is oké?

Geplaatst op 18 juli 2018 door Caroline de Vente | Tags: verbena, rozemarijn, rozenbottel, zwangerschap, zwanger, munt, gember, kruidenthee | 0 reacties

Groot liefhebber van thee én zwanger? Hier moet je rekening mee houden als het gaat om thee tijdens de zwangerschap, en dan met name kruidenthee.

 

Groene thee zwanger

‘Drie koppen zwarte of groene thee past in een gezond voedingspatroon’, aldus het Voedingscentrum. In thee zit theïne, wat hetzelfde is als cafeïne. In groene thee zit bovendien een hoge concentratie flavonoïden, wat een uitstekend middel is tegen brandend maagzuur - een veelvoorkomende zwangerschapskwaal.

 

Thee zonder theïne

Groene thee is dus gezond, maar bevat theïne. Daarom kun je groene of zwarte thee het beste afwisselen met water of thee zonder theïne: kruidenthee! Kruidenthee is een infusie en bevat dus geen theïne of cafeïne.

 

Kruidenthee en zwangerschap

Kruidenthee en zwangerschap gaan op veel fronten goed samen vanwege de gezonde werking van kruidenthee (lees ook: Kruidenthee en zwanger zijn: middelen tegen ongemak en pijn). Maar niet alle kruiden zijn goed voor jou en je ongeboren kind. Daarom is enige voorzichtigheid geboden.

 

Verbena thee tijdens zwangerschap

Verbena thee wordt door het Voedingscentrum niet zozeer afgeraden tijdens de zwangerschap; maar verbena kan naar verluidt weeën opwekken, waardoor het wellicht verstandiger is het even te laten staan.

 

Rozemarijn zwangerschap

Hoewel de adviezen online uiteenlopen, raadt het Voedingscentrum rozemarijn niet af tijdens de zwangerschap. Rozemarijn zou de doorbloeding in het onderlichaam stimuleren, maar een kop rozemarijnthee kan geen kwaad.

 

Venkelthee zwangerschap

Venkelthee wordt in grote hoeveelheden afgeraden tijdens de zwangerschap, één á twee glazen per dag is toegestaan. Venkelthee bevat namelijk plantengifstoffen, die niet goed zijn voor je ongeboren kind. Geef je borstvoeding? Dan luidt het advies om even helemaal geen venkelthee te drinken.

 

Gember zwanger Voedingscentrum

Gember is een fantastisch middel tegen tal van zwangerschapskwalen, zoals opkomend maagzuur en ochtendmisselijkheid. Gember thee komt in het lijstje van het Voedingscentrum helemaal niet voor, wat betekent dat je zorgeloos kunt genieten.

 

Rozenbottel thee tijdens zwangerschap

Rozenbottel thee zit barstensvol vitamine C en andere goede stoffen en is een absolute oppepper voor je weerstand. Een goed glas rozenbottel thee kan dus zeker geen kwaad tijdens de zwangerschap.

 

Muntthee tijdens zwangerschap

Muntthee is heerlijk verfrissend, maar te veel munt kan brandend maagzuur veroorzaken.