0 items - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Zelf kruidenthee maken? Aan de slag!

Geplaatst op 27 november 2017 door Caroline de Vente | Tags: bereiding, maken, zelf, kruidenthee | 0 reacties

Je kunt eeuwig proberen en variëren. Die oneindigheid aan smaken maakt het proeven van kruidenthee een heerlijke ontdekkingsreis. Maak zelf kruidenthee en ga aan de slag! Verbouw en droog daarbij je eigen kruiden of kies voor gemak en zet thee van pure kruiden en mixen uit ons rijke assortiment.

Kruidenthee maken

Voor het maken van een pot kruidenthee gebruik je ongeveer een eetlepel gemengde kruiden. Voor een kopje kruidenthee (250 ml) een theelepel. Gebruik je verse kruiden? Neem dan twee tot drie keer de maat voor gedroogde kruiden, daar de plant meer water bevat en de smaak nog niet geconcentreerd is.  

Kruidenthee en watertemperatuur

Bij thee is de watertemperatuur van belang voor het vrijkomen van de smaak. Vaak wordt veel te heet water gebruikt. Zonde, want dat heeft dus direct invloed op de smaakbeleving. Witte thee, bijvoorbeeld, wordt bitter als de watertemperatuur te hoog is.

Kruidenthee gedijt het beste bij een watertemperatuur van 95 tot 100 graden. Laat daarom kokend water drie à vier minuten afkoelen voor gebruik.

Bereiding

 

De smaak van je kruidenthee hangt af van de trektijd en het onderdeel van het kruid. De kruiden kunnen bestaan uit blad (brandnetel, munt), bloemen (lindebloesem) , zaden (venkel) en wortels (valeriaan). Bloemen en bladeren laten hun smaak vrij snel los, waarmee een trektijd van twee tot vijf minuten volstaat. Bij wortels en zaden zit de smaak beter verstopt, waardoor de thee doorgaans langer moet trekken.

De thee van TheeDirect voorziet je niet alleen van een optimale smaaksensatie door de hoge kwaliteit: bij ieder product staat tevens een indicatie van het aantal minuten dat je de thee of mix het beste kunt laten trekken - zodat er ook bij de bereiding niets mis kan gaan. Lees meer over de gezonde werking van kruidenthee of bekijk ons assortiment pure kruiden en kruidenmixen.