0 items - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Zelf ijsthee maken: 3x gezond recept!

Geplaatst op 4 januari 2018 door Caroline de Vente | Tags: recepten, zelf ijsthee maken, mango, passiefruit, mint, ijsthee | 0 reacties

Wil je zelf ijsthee maken? Wel zo gezond! Laat je inspireren door TheeDirect.nl en kies voor de smaak van frisse mint, het aroma van fruit of de gezonde werking van goji-acai.

 

Is ijsthee gezond?

Niets zo lekker als een koele ijsthee tijdens warme stranddagen en zwoele zomeravonden, maar is ijsthee gezond? Wel als je hem zelf maakt! Je bepaalt namelijk zelf of en wat je toevoegt en welke kruiden je gebruikt. Wij van TheeDirect.nl vinden natuurlijk dat onze heerlijk verse, losse thee helemaal geen toevoegingen nodig heeft … maar that’s up to you!

 

Hoe maak je zelf ijsthee? Drie recepten

Er zijn verschillende manieren om zelf ijsthee te maken, maar de bekendste én makkelijkste manier is toch wel de koude aanpak. Je laat de thee dan een nachtje in de koelkast koelen, wat dus wel enige planning vereist.

 

IJsthee Frisse mint

IJsthee van Nana Mint is zowel verfrissend als verkoelend. Laat de losse thee acht tot tien minuten trekken bij een temperatuur van 100 graden. Voeg eventueel wat suiker toe en schenk de thee in een kan. Zet hem een nachtje in de koelkast. Klaar is je ijsthee van frisse mint!

 

IJsthee Passiefruit - Mango

De exotische smaaksensatie van IJsthee Passiefruit - Mango komt zeker in de zomer volledig tot zijn recht. Laat de melange van groene thee en fruitsoorten twee tot drie minuten trekken bij een watertemperatuur van 65 tot 85 graden. Tenzij je een enorme zoetekauw bent, behoef je voor de zoete aroma’s van passiefruit, mango en ananas geen suiker toe te voegen. Zet de thee een nacht in de koelkast en geniet!

 

IJsthee Goji - Acai

De IJsthee Goji-Acai is niet alleen fruitig en verfrissend, maar heeft ook nog eens een wonderlijk goede werking op je spijsvertering. Voor zover de naam het nog niet verklapt, bestaat Goji - Acai namelijk uit een mix van groene thee, gojibessen en acai-fruit. Laat de losse thee twee tot drie minuten trekken bij een watertemperatuur van 65 tot 85 graden en zet hem wederom een nacht in de koelkast.

Heb je geen tijd om de ijsthee een nacht te laten koelen? Check deze snellere manieren om ijsthee te maken