0 items - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Welke kruidenthee bij diarree?

Geplaatst op 9 april 2019 door Caroline de Vente | Tags: bramen, maagklachten, diarree, gember, kruidenthee | 0 reacties

Zit je prinsheerlijk op een terras te genieten van zomerse taferelen, dient zich plots het eten van eerder die dag aan: probeert je verteringsstelsel de boel zo snel mogelijk naar buiten te willen werken. En dan niet op de gezonde wijze. Oeps. Welke kruidenthee helpt bij diarree?

 

Bramenthee en diarree

Bramenthee is het antwoord op lichte diarree. Braamblad voert afvalstoffen uit het lichaam, werkt urinedrijvend, kan een maagwandontsteking genezen én helpt tegen aambeien. Het blad zit vol tanninen en looistoffen, die bacteriegroei verminderen en een licht samentrekkende werking hebben.

 

Good, old gember

Gemberthee - is het aangewezen middel tegen voedselvergiftiging vanwege zijn antibacteriële werking. Zo stimuleert gember onder meer de alvleesklier en een gezonde spijsvertering.

 

Venkel bouwt geen luchtkastelen

Mocht de diarree zich presenteren met een buitenproportionele hoeveelheid lucht, gebruik dan venkel als middel tegen winderigheid. Venkelthee bevat actieve bestandsdelen als anethol en fenchone, die gasvorming voorkomen en gassen onschadelijk maken.

 

Munt sust

Steken misselijkheid en braakneigingen de kop op? Gebruik dan munt thee om de boel te sussen. Munt bevordert de spijsvertering, verlicht brandend maagzuur en kalmeert je maag.

 

Hydrateer en drink voldoende

Wees je ervan bewust dat je bij diarree snel uit kunt drogen. Zorg daarom voor een goede hydratatie en drink voldoende water, thee of bouillon.

Ontdek de gezonde werking van kruidenthee en hoe kruidenthee zorgt voor een betere nachtrust.