0 items - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Walter Potter katten thee feest

Geplaatst op 4 maart 2015 door TheeDirect.nl | Tags: konijnen, katten, kunstenaar, taxidermist, Walter Potter | 0 reacties

Het is misschien een vreemd tafereel om te zien, maar "The Kitten Tea Party" van Walter Potter is nog steeds kunst. Potter was een bekend taxidermist dat op een mooie manier geprepareerde en/of opgezette dieren tot verheven kunstvorm wist te vertonen. Dit omdat hij er een menselijk geheel van kon maken. Naast het katten thee feest is hij ook bekend om de "Konijnen school", een bijzonder leuk opgezet klaslokaal met 48 opgezette konijnen. Zijn kunststukken werden veel bezocht in Bramber, Sussex te Engeland.

Potter staat bekend om zijn aandacht voor de kleinste details. Zo dragen de katten van de katten bruiloft mooie brocante jurkjes, de predikant een witte toga. Al met al een sfeervol gezicht.

Hoewel de diertjes opgezet waren, konden zelfs dierenliefhebbers het schouwspel wel waarderen.Uiteindelijk werd Potter in 1914 getroffen door een beroerte en stierf op 82-jarige leeftijd.

Zijn museum gelegen in "Bramber" bevatte destijds ruim 10.000 exemplaren. Later volgde er nog een aanklacht wegens dierenmishandeling, deze verviel echter omdat alles al meer dan 100 jaar oud was. Het museum sluit uiteindelijk de deuren in 1970.walter-potter

Het heeft ergens wel iets dit: "Katten thee feest', is het een feest van herkenning of toch juist dat vreemde dat de toeschouwer weet te verleiden om aandachtig te blijven kijken. Voor de liefhebber is er ook een boek met prachtige foto's te bestellen. - Welkom in de vreemde wereld van Walter Potter!