0 items - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Theesommelier worden is hip en trendy

Geplaatst op 22 mei 2015 door TheeDirect.nl | Tags: Kasia Vermaire, Mariëlla Erkens, Theeconnaisseur, ITC Academy, theesommelier | 0 reacties

Bestel jij alweer een tijdje je losse thee bij TheeDirect.nl en wil je er toch eigenlijk iets meer mee doen? Dan kan er een wereld voor je open gaan: waar de koffiebranche Barista's heeft krijgt het theewereldje Theesommeliers. Dit klinkt allemaal heel leuk en aardig, maar wat doet zo'n Theesommelier nu eigenlijk: en waar moet je dan goed in zijn? In deze nieuwe blog nemen we je mee in het werk van de Theesommelier en alles dat erbij komt kijken. Want wij vragen ons nu wel af hoe pittig zo'n opleiding nu eigenlijk is!

thees Theesommelier: Kasia Vermaire

Kasia Vermaire is op dit moment één van de meest bekende Theesommeliers van Nederland en heeft dan ook een Zilveren titel. In 2011 deed zij mee aan de World Tea Infusion Challenge (Wereld Thee Competitie) in Las Vegas op de World Tea Expo. Hier was zij de eerste Europese deelneemster dat Nederland heeft vertegenwoordigd, en Tweede Thee kampioen van de wereld is geworden. Haar opleiding heeft zij afgerond aan de "School of Tea".

Naast haar zijn er uiteraard nog vele anderen die dit vak verstaan en met succes uitoefenen. Een Theesommelier kan je op verschillende manieren vergelijken met een Barista. Ergens zit er dan ook niet heel erg veel verschil tussen deze twee beroepen. De één heeft verstand van koffie en de ander juist weer van thee. Toch moet je als sommelier behoorlijk wat van thee afweten. - denk je maar eens in dat er honderden losse theeën bestaan. Hier is een alvast een blog te lezen over de ervaring van iemand die zo'n opleiding heeft afgerond aan de ITC Academy.

BecomeTeaSommelierBij de ITC Academy heb je leerjaar 1 en leerjaar 2. Verder is er nog keus uit: 'Tea Foundation' en 'Tea Intermediate'. Waarbij je alles leert over het ontstaan van de diverse theesoorten en de bewerking van thee.

Naast deze opleiding is er ook nog 'Theeconnaisseur':

som| Zaken welke aan bod komen tijdens de opleiding zijn: hoe kies je welke thee er bij welk gerecht hoort. Of vice versa. Hoe proef je? Wat neem je waar? Waar smaakt de thee naar? En het gerecht? En die twee samen? Wat doet thee in je mond als je het mengt met thee? De voornaamste taken van een sommelier zijn het geven van theesuggesties bij een bepaald gerecht of gang. De theesommelier geeft tevens uitleg over de theekaart. De sommelier heeft een grote kennis over de verschillende theesoorten en landen van herkomst. Thee is tegenwoordig goed te combineren met de diverse gerechten en biedt een pallet aan van verrassende, geurende en smakelijke mogelijkheden. (Bron: Theeconnaisseur & Mariëlla Erkens) |

Spreekt dit vak jou als liefhebber aan probeer dan wel rekening te houden met de kosten, waarvan de heen- en terugreis niet inbegrepen zit. Uiteindelijk heb je natuurlijk wel dat felbegeerde certificaat in handen: en weet gelijk meer over thee dan de gemiddelde theeleut. Als dit geen winst is? - Wie weet welke soorten losse thee jij dan komt bestellen bij TheeDirect.nl ...

 

Tom de Vries