0 items - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Thee en kruiden: middel tegen winderigheid

Geplaatst op 28 januari 2020 door TheeDirect.nl | Tags: salie, venkel, flatulentie, winderigheid, kamille | 0 reacties

Laat je ze per ongeluk vliegen en wil je ongemakkelijke situaties op de werkvloer of tijdens je date voorkomen? Winderigheid is weliswaar een luchtig onderwerp, maar wordt niet door iedereen gewaardeerd. Gelukkig helpt kruidenthee niet alleen tegen diarree, maar is het tevens een uitstekend middel tegen winderigheid.

 

Winden laten tijdens afvallen

Ben je aan het diëten en heb je sindsdien last van winderigheid? Hetgeen je eet beïnvloedt je scheet. Bepaalde voedingsmiddelen veroorzaken extra winderigheid. Switch je plots van een ongezonde levensstijl naar een gezond en vezelrijk eetpatroon, dan kan het zijn dat je darmen tijd nodig hebben om te wennen aan deze verandering. De bacteriën in je dikke darm produceren daarbij extra gas tijdens de verwerking van deze vezels.

>> Lees ook: Afvallen en kruidenthee: altijd een goed idee en ontdek meer over diëten met groene thee.

 

Vermijd koolzuurhoudende dranken

Koolzuur wordt niet door het lichaam opgenomen. Veel frisdrank valt echter onder de noemer ‘koolzuurhoudende drank’, wat betekent dat er potentieel gasgevaar op de loer ligt. Als het koolzuurgas namelijk niet in je maag blijft hangen - waardoor je automatisch boert; dan verlaat het via je darmkanaal je lijf. Kamp je met winderigheid? Dan is het de overweging waard om frisdrank nog even te laten staan…

 

Waarom winderigheid tijdens zwangerschap

Winderigheid is helaas één van de kwalen die de kop op kan steken tijdens de zwangerschap. Het ongeboren kindje drukt op de darmen en de veranderende hormoonhuishouding maakt ook wat los.

>> Lees ook: Zwangerschap en thee: wat is oké en kruidenthee en zwanger zijn: middel tegen ongemak en pijn.

 

Welke thee en kruiden tegen winderigheid?

Ultiem middel tegen winderigheid

Een goede avond met Goedenavond. Deze kruidenmix van onder meer salie, kamillebloemen en venkel is uitermate effectief tegen luchtige verschijnselen in het darmstelsel. De kruidenthee bevat alle onderstaande ingrediënten, die de maag kalmeren, de spijsvertering bevorderen en gasvorming verhinderen.

 

Venkelthee

Anethol en fenchone zijn actieve bestandsdelen die gasvorming voorkomen en gassen onschadelijk maken. Gelukkig zijn deze stoffen ruimschoots vertegenwoordigd in venkelthee. Wist je dat er zelfs een oude, Latijnse spreuk is over de werking van venkel tegen flatulentie? “Semen foeniculi pellit spiracula culi,” zeiden de oude Romeinen tegen elkaar. “Venkelzaden doen het aarsgat blazen.”

 

Salie

Saliethee werkt niet alleen desinfecterend; het bevordert ook de spijsvertering en helpt tegen winderigheid. Salie heeft een krachtige antibiotische werking, waardoor het helpt tegen keelpijn en verkoudheid en tevens het zenuwstelsel kalmeert.

 

Kamille

In Duitsland noemen ze kamille ‘Alles zutraut’, wat ‘tot alles in staat’ betekent. Kamille is namelijk inzetbaar bij tal van kwalen, vanwege zijn ontstekingsremmende en anti-spastische werking. Zo is het kruid een effectief middel tegen slapeloosheid; en in geval van flatulentie biedt kamille uitkomst, omdat het ontspannend werkt bij maagzuur en gasvorming.

>> Ontdek ook de gezonde werking van kruidenthee