0 items - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Thee en de Schijf van vijf

Geplaatst op 11 juni 2021 door TheeDirect.nl | Tags: antioxidanten, bloeddruk verlagend, caloriearm drinken, afvallen met thee, gezonde voeding, schijf van vijf, thee voor energie, voedingscentrum, gezond, losse thee, TheeDirect.nl | 0 reacties

Vroeger toen alles nog heel gewoon was. Konden we nog genieten van een kopje thee. Gelukkig zien we de trend dat thee aan populariteit wint. En dat Thee weer terrein wint. Thee is namelijk een veel gezonder alternatief dan allerlei frisdranken en limonades. De overheid werkt momenteel hard aan programma’s waarmee gezonde voeding en veel bewegen gestimuleerd worden. En hierin speelt het voedingscentrum een belangrijke rol met de schijf van vijf.

Mooi om te zien dat het voedingscentrum deze producten opneemt in de schijf van vijf. Over water en vocht zegt het voedingscentrum op de site: Het gezondste is om af te wisselen tussen water, thee en koffie zonder suiker, en zuiveldranken zoals halfvolle melk, karnemelk en yoghurtdranken of sojadrink. En drink tussen de 1,5 liter en 2 liter vocht per dag. Met onze losse verse thee wordt dat een stuk aangenamer. Je kunt kiezen uit 150 soorten.

Een mix uit deze drankjes is dus een goede stap in een gezonder eetpatroon. Water is natuurlijk een gezonde keus. Het is goedkoop past in ieder budget de beste keuze voor het milieu en voor je tanden.

Je hebt verschillende soorten thee. Waarbij je ook voor je gezondheid verschillende effecten hebt. Hier kort over de thee soorten:

Zwarte en groene thee:

Drink de thee zonder suiker. Thee bevat geen calorieën het advies van deze soorten thee is maximaal 3 koppen per dag te drinken. Thee verlaagt namelijk je bloeddruk en verkleint het risico op een beroerte. Deze thee bevat cafeïne. Kinderen onder de 13 kunnen prima 1 tot twee kopjes verse losse thee van deze soorten drinken.

Kruiden thee:

Drink ook deze thee zonder suiker. Kruidenthee bevat geen calorieën en geen cafeïne. Kruidenthee is heel officieel ook geen thee maar een kruidenaftreksel. Het advies is niet meer dan een paar koppen per dag te drinken. En niet steeds dezelfde kruiden thee te drinken maar deze af te wisselen. Kruiden thee heeft vaak ook een werking. Bijvoorbeeld een rustgevende werking. Je kunt je hier in verder verdiepen.

Rooibosthee:

Rooibos thee drink je ook zonder suiker. Rooibos thee bevat ook geen cafeïne en is bovendien erg gezond. Het is eigenlijk een kruidenthee maar erg populair en op onze site heeft deze groep ook een aparte vermelding. Naast dat de verse losse thee vrij is van Cafeïne bevat het ook stoffen die een ontstekingsremmende werking hebben, bevat de thee veel antioxidanten.

Het is dus echt een feestje om thee te drinken. Bovendien is het vaak ook nog eens gezond. En je hebt een veelzijdig drankje. Wij hebben alleen al meer dan 150 soorten op onze website staan waaruit je kunt kiezen. Het vervangen van frisdranken door water en thee gaat je op lange termijn van meer energie voorzien. Je kunt van onze losse verse thee soorten namelijk ook prima ijsthee maken zie hiervoor onze blog zelf ijsthee maken.