0 items - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Nederlandse jongeren omarmen thee

Geplaatst op 10 maart 2015 door TheeDirect.nl | Tags: enquête, jongeren, thee, losse thee, TheeDirect.nl | 0 reacties

Ouderen blijven loyaal aan hun kopje thee, maar steeds meer Nederlandse jongeren omarmen thee en drinken het tweemaal zoveel. Meer dan een kwart van de generatie onder de 30 jaar beweren zelfs alleen maar thee te drinken. Liefst 42% van de jongeren tussen de 18-29 jaar oud hebben een voorkeur voor zowel koffie als thee. Slechts 18% van degenen onder de 30 beweert dat zij alleen koffie drinken, terwijl 27% thee drinkt.

Meer dan de helft van de ondervraagde vrouwen (54%) drinkt zowel koffie als thee in vergelijking met 49% van de mannen. Vierentwintig procent van de mannen drinkt alleen koffie, 19% van de vrouwen drinkt alleen thee en 13% van de ondervraagden drinken geen van beide. "Voor dertigers zijn koffie en thee even populair, 42% heeft een voorkeur voor koffie en 42% kiest voor thee.”

Mede door nieuwe technologie en een groot aanbod aan losse thee is het
zeer bemoedigend voor huishoudens om te experimenteren met thee.

Koffie en thee zijn duidelijk concurrenten, tenminste de helft van de bevolking drinkt elke dag thee. Mede door nieuwe technologie en een groot aanbod aan losse thee is het zeer bemoedigend voor huishoudens om te experimenteren met thee. Vooral het aanbod aan accessoires groeit steeds meer uit.

7274-aya_headerHoewel koffie veel mensen weet te lokken dankzij hippe tenten als “Starbucks”, mooie kartonnen koffiebekers voor onderweg, luxe koffiemachines en een compleet eigen lifestyle, is de theewereld bezig aan een flinke inhaalslag. Denk daarbij aan: theezakjes voor losse thee in de vorm van een goudvis, bekers met op maat gemaakte theezeefjes, prachtige waterkokers met een ingebouwd theezeef, kleurrijke verpakkingen, honderden soorten melanges, infusies en losse theeën. – Kortom: we gaan een nieuw tijdperk in op drinkgebied, want thee begint hip te worden!