0 items - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Leestip: Heren van de thee

Geplaatst op 17 februari 2015 door TheeDirect.nl | Tags: boeken, leestip, Hella Haasse, heren van de thee, TheeDirect.nl | 0 reacties

Heren van de thee een echte leestip

Heren van de thee’ is een pakkend geschreven roman van schrijfster Hella Haasse en een gelijk een goede leestip. Haasse wist verscheidene prijzen in de wacht wist te slepen: in 1983 werd haar de P.C. Hooft-prijs toegekend en in 2004 de Prijs der Nederlandse Letteren. – zij overleed echter op 29 september 2011 te Amsterdam. Nog altijd staan haar boeken bekend om de ‘speurtocht’, zoals zij dit zelf zo mooi omschrijft:

"Er is in vrijwel alles wat ik geschreven heb sprake van een speurtocht. Altijd is iemand of een aantal mensen tegelijkertijd, bewust of onbewust, op zoek naar de achtergronden van gebeurtenissen, naar het eigen wezen of dat van anderen, altijd moet er een geheim ontsluierd, een raadsel opgelost worden.”- Hella Haasse

Het boek ‘Heren van de Thee’ ontsluierd het verhaal van de jonge Nederlandse chemisch technoloog Rudolf Kerkhoven. Jarenlang heeft hij zich verdiept in het houden van een theeplantage, dit zodat hij ooit in de voetsporen van zijn vader zal treden. Op een zekere dag is het zover: Rudolf keert terug naar Indië. – echter heeft zijn broer daar niet stil gestaan, het is aan hem om zijn vader op te volgen. Gelukkig krijgt Rudolf een percentage mee om een eigen plantage te beginnen. Dit in het ruige gebergte van de 'Preanger': een plek waarvan oude Indonesiërs geloofden dat er goden op de bergtoppen wonen’.

Dat de natuur tegenstrijdig kan zijn zal Rudolf bij levende lijven ondervinden. Het is dan ook fysiek- en mentaal zwaar arbeid om zijn theeplantage tot bloei te zien komen. Niet alleen de natuur werkt hem tegen, tevens zijn zwager, broer en vader. Ondanks alles blijft hij zijn droom nooit uit het oog verliezen. Dit zal de beste theeplantage van Java gaan worden!

Ondanks zijn inspanning verliest hij het innig contact met zijn vrouw, pas zodra het noodlot om de hoek komt kijken komt hij, hetzij te laat, tot bezinning. Zal Rudolf het redden om zowel zijn droom waar te maken als het behouden van een gelukkig leven na het incident met zijn vrouw?

‘Heren van de Thee’ was de kroon op een vijfdelig boekenserie over het Indische verleden van Nederland, die ‘Hummelinck Stuurman Theaterbureau’ produceerde tussen 2005 en 2010. De bestseller werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en bekroond met de CPNB Publieksprijs 1993.

Een waar genoegen om dit boek te kunnen lezen onder het genot van de vele variëteiten welke TheeDirect.nl aanbiedt op de webshop. Waan jezelf even terug in een andere tijd en cultuur met de vele smaken die wij aanbieden.