0 items - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Ice tea peach maken? Zo doe je dat!

Geplaatst op 28 oktober 2018 door Caroline de Vente | Tags: perzik, peach, zelf maken, ice tea, zelf ijsthee maken, ijsthee, Recept | 0 reacties

Deelden we eerder al vier populaire manieren en technieken om ice tea te maken én drie gezonde recepten, vandaag maken we zelf ice tea peach. Niets ziet er ten slotte leuker uit dan een gestylde tafel vol zelfgemaakte drankjes en vers fruit.

 

Zelf ice tea peach maken

 

Benodigdheden voor 1 liter ijsthee perzik:

  • Drie perziken;
  • Groene thee;
  • Een koffiefilter;
  • Een liter water.

 

Recept:

 

De volle smaak van een losse groene thee sluit prachtig aan op de zoete smaak van perzik. Men neme daarom een groene thee, zoals de China Chun Mee. Laat deze thee twee tot drie minuten trekken op een watertemperatuur van 65 tot 85 graden (één afgestreken theelepel thee volstaat voor één kop, dus 4 tot 5 afgestreken theelepels is afdoende). Schil ondertussen de perziken, verwijder de pitten en pureer het vruchtvlees. Voeg de perzik puree toe aan de thee en zet deze een nacht in de koelkast. Filter de volgende dag de perzik eruit met behulp van koffiefilters en klaar is je ice tea peach! Serveer de ijsthee met stukjes perzik om het helemaal af te maken.

 

Tip: Om het je gemakkelijk te maken, kun je ook kiezen voor onze Pear Peach. Deze groene thee zit al vol peer, perzik en appel, waardoor je de thee na het trekken direct in de ijskast kunt zetten zonder je handen vuil te maken.

>> Lees ook: Zelf ijsthee maken? 3x Gezond recept! en ontdek 4 manieren en technieken.