0 items - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Ice tea maken: 4 manieren en technieken

Geplaatst op 11 juli 2017 door Caroline de Vente | Tags: manier, techniek, zelf maken, ice tea, ijsthee, Recept | 0 reacties

Je kunt het kant-en-klaar kopen, maar je kunt ice tea ook zelf maken. Deelden we eerder drie gezonde recepten voor ijsthee, vandaag beperken we ons tot de verschillende bereidingswijzen en technieken. Maak er wat lekkers van en ga aan de slag!

 

Benodigdheden:

  • Losse thee naar keuze;
  • Waterkoker;
  • Thee-ei;
  • Kan;
  • Afhankelijk van de gekozen techniek: ijsklontjes.

 

Bekijk ook drie gezonde recepten voor ijsthee.

 

De koude en langzame bereidingswijze

Laat de thee op de juiste temperatuur trekken en schenk het in een kan. Laat de kan vervolgens een nachtje in de koelkast staan en serveer met ijsklontjes.

 

Koude techniek: cold brew

Experimenteer met de eerder genoemde methode, maar laat de thee trekken in water op kamertemperatuur; waarna je de gehele mix een nacht in de koeling zet.

 

Snelle manier: shock brew

Als het zweet van je voorhoofd druipt en je gewoon a la minuut een koele ice tea wilt verorberen, dan is de shock brew de beste manier om ijsthee te bemachtigen. Gebruik slechts de helft van het water bij het zetten van je thee en vul de andere helft aan met ijsblokjes. Vul daarbij de kan voor de helft met ijs en schenk vervolgens de warme thee er overheen.

 

Subtiel: de chill-techniek

Bereid de thee met vijftien procent meer thee dan normaal. Laat de thee vervolgens afkoelen om hem vervolgens uit te schenken in een glas gevuld met ijsblokjes. Geniet van je ice tea!

Bekijk ons assortiment ijsthee-specials.