0 items - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Hoe kruidenthee helpt bij een betere nachtrust

Geplaatst op 1 januari 2019 door Caroline de Vente | Tags: slaap, lavendel, nachtrust, munt, kamille, kruidenthee | 0 reacties

Niets vervelender dan slapeloze nachten. Nachtrust is belangrijk voor zowel je gezondheid als het functioneren in het dagelijks leven. Stress en problemen kunnen daarin een obstakel vormen. Hoe en welke kruidenthee helpt aan een goede nachtrust?

Je kunt kruidenthee voor een goede nachtrust kant-en-klaar kopen, maar je kunt ook zelf aan de slag om jouw ultieme middel voor een weldadige nacht slaap te vinden. Mix and match met losse thee als kamille, lavendel en munt en lees snel verder voor meer inspiratie.

 

Kamille

Kamille thee wordt niet voor niets ‘wonderthee’ genoemd. Het helpt tegen keelpijn, bij menstruatiepijn, als pijnstiller en… werkt rustgevend! Sinds de Oudheid wordt kamille af en aan gesleept voor allerlei medicinale toepassingen. Het kruid is adstringerend en zit vol antioxidanten. Onze pure, losse kamillethee bevat kamillebloemen van de hoogste kwaliteit; waardoor je hopelijk snel in slaap sust.

>> Ontdek de gezonde werking van kruidenthee 

 

Lavendel

Op menig hotelkamer wordt de geur van lavendel gebruikt voor een weldadig en rustgevend verblijf, maar wist je dat de oude Romeinen al lavendelolie gebruikten voor hun baden? In het Latijn heet de plant Lavandula Vera, dat ‘wat gewassen moet worden’ betekent. De liefdeskruid heeft een geneeskrachtige werking, waarbij het onder meer helpt tegen nervositeit en stress. 100% pure lavendel thee helpt je om op ontspannen wijze de nacht tegemoet te treden.

>> Lees ook: Kruidenthee en zwanger zijn: middel tegen ongemak en pijn en waar je rekening mee moet houden als het gaat om thee tijdens de zwangerschap.

 

Munt

Munt kalmeert het zenuwstelsel en werkt slaapverwekkend. Muntthee heeft meer voordelige eigenschappen, zoals de frisse smaak en de verzachtende werking bij misselijkheid, maagkrampen en braakneigingen.

 

Meer tips voor een goede nachtrust

Bij een goede nachtrust spelen meerdere factoren een rol. Een kop thee kan daarbij bevorderend werken, maar neem ook zeker de volgende tips in acht:

  • Zorg voor voldoende beweging overdag;
  • Ga op vaste tijden naar bed;
  • Leg alle schermen minstens een uur voor bedtijd terzijde;
  • Eet niet vlak voor je gaat slapen;
  • Vermijd dutjes overdag;
  • En verduister de slaapkamer.