0 items - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Anna van Bedford en haar High Tea

Geplaatst op 30 maart 2015 door TheeDirect.nl | Tags: Afternoon Tea, Anna van Bedford | 0 reacties

Hertogin Anna van Bedford, een vriendin van Koningin Victoria was enorm gek op thee, met name Darjeeling. - een exclusief zwarte thee, welke veel werd gedronken in verscheidene delen van het oudere Britse Rijk. Het was tijdens de 18de eeuw zeker niet ongebruikelijk om thee te serveren met hartige hapjes. En... Anna: zij was hier verzot op! De zeker niet ongebruikelijke lunch in de middag was kennelijk niet voldoende om haar honger te doen stillen. - en misschien was dit maar goed ook. Terwijl in Nederland de Prins van Oranje: Willem de II de troon overneemt en zichzelf Koning mag noemen, liet David Livingstone het Brits Vaderland achterwege voor zijn verre reis naar Zuid Afrika. Livingstone zet voet in Kuruman, en had vast nooit kunnen raden dat het concept dat wij vandaag de dag "High Tea" noemen, in zijn thuisland geboren zou gaan worden.

naamloosTerug bij Anna: uiteindelijk kreeg één van haar bediendes de opdracht om haar in het grootst geheim iedere namiddag een verzilverd blad met thee, sandwiches en heerlijke lekkernijen te brengen. Het blad was na afloop tot de laatste kruimel leeg. Helaas voor Anna doen geruchten vrij snel de ronde en zodoende gingen steeds meer aristocratische dames haar voor. Het duurde dan ook niet lang meer of de "Afternoon Tea" was geboren.

De Afternoon Tea was uiteindelijk niet alleen de meest ideale gelegenheid om heimelijk weg te snoepen, uiteindelijk werd het een heus bijeenkomst voor dames van goede afkomst. Zo kon men de nieuwste kledij en hoeden aan elkander tonen en was er een creatief, doch fijne plek gecreëerd voor de laatste roddels.  Van heinde en verre zag men koetsen, voortgetrokken door weeldige tevens krachtige paarden. Want naar een "Tea Party" ging je uiteraard wel in stijl. - deze feesten werden vaak gehouden in enorme tuinen of aan de "hoge" tafel. Vandaar ook: "High" Tea.

tea1Enige tijd later deed een groot deel van de gewone bevolking aan "High Tea", afgeleid van de "Afternoon Tea". Veelal met goedkope hapjes als: kaas, worst en brood. - eventjes lekker genieten van net dat beetje extra luxe. Ook dan werden jurken en/of nieuwe schoenen even getoond.

Hedendaags hebben wij de High Tea te danken aan Anna van Bedford, ofwel "Koningin van de Afternoon Tea."