0 items - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Witte thee

Witte thee

Geniet van de jongste knoppen van de theeplant!

Witte thee

Witte thee ontstond tijdens de Song-dynastie, waarover je meer kan lezen in onze blog: “Witte Thee, een rijke geschiedenis”. De thee is afkomstig uit de in China gelegen provincie “Fujin”, een naam dat ontstond tijdens de Tang-dynastie.

Inmiddels ontstaat deze theevariant ook in landen als: Sri Lanka en India. Waar zwarte thee gemaakt word uit de bladeren van de Camellia Sinensis, ontstaat witte thee juist uit de eerste jonge knoppen van deze theeplant. Binnen de eerste 48 uur van hun vorming worden deze geplukt. Uiteindelijk laat men dit in zonlicht drogen.

Witte thee is licht van smaak en draagt veelal een zoete bloemachtige smaak met zich mee. Ook raakt de smaak niet verbitterd na een iets te lange trektijd. Waar je wel even van bewust mag zijn is dat je voor de juiste bereidingswijze afgekoeld heet water van tussen de 75˚C en 85˚C nodig hebt.

Witte thee is een thee voor de echte theeliefhebber.

Bij TheeDirect bestel je de lekkerste losse witte thee online. Onze thee is van de hoogste kwaliteit en beste samenstelling. Bestel jouw witte thee voor 15.00 uur en ons team verstuurd de thee dezelfde dag nog, wel zo fijn!