0 items - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Afvallen met groene thee

Geplaatst op 14 juni 2019 door Caroline de Vente | Tags: afslankthee, Epigallocatechin Gallaat, EGCG, gezond, groene thee, Afvallen | 0 reacties

Heb je een heerlijke vakantie achter de rug, maar spijt van die souvenir in de vorm van extra kilo’s op je heupen? Wil jij het gevecht met je gewicht aan? Voeg groene thee toe aan je wapenarsenaal. Afvallen is nooit makkelijk, maar groene thee helpt. En wel hierom.

 

Gezond en verantwoord afvallen

Gezond en verantwoord afvallen is een kwestie van de balans vinden tussen dieet en beweging. Pas je eetpatroon aan en ga sporten, dan is groene thee met zijn stimulerende werking op de stofwisseling een effectieve en gezonde ondersteuning.

 

Werking van afslankthee

Laat je daarbij niet voor de gek houden door allerlei claims van afslankthee. “Afvalthee kan wel degelijk bijdragen aan gewichtsverlies,” vertelt Renger Witkamp, hoogleraar Voeding en Farmacologie aan Wageningen Universiteit, in het artikel ‘Kilo’s afvallen met afslankthee?’ (18-11-2016). “Maar niet omdat de stoffen in de thee een krachtige werking hebben. Thee drinken hoort bij een bepaalde levensstijl. Mensen die afslankthee drinken zijn in hun hoofd bezig met gezond leven en afvallen en gaan zich daar ook naar gedragen.” Lees ook vooral zijn waarschuwing over de gevaarlijke bijwerkingen van afslankthee door de toevoeging van kruidenpreparaten en sterke fatburners.

 

Gezond met groene thee

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat groene thee de algehele gezondheid bevordert, dat groene thee helpt bij de preventie en behandeling van diverse chronische ziekten en dat de consumptie van grote hoeveelheden groene thee de kans op hart- en vaatziekten verkleint. Hoe komt dat?

Groene thee zit vol vitamines en mineralen, zoals calcium, fluoride, ijzer en magnesium. Groene thee bevat bovendien een hoge concentratie flavonoïden - een groep bioactieve stoffen. Deze antioxidanten hebben een heilzame werking. Omdat de verse blaadjes bij groene thee niet gefermenteerd, maar gestoomd worden; blijven de polyfenolen - of antioxidanten - behouden.

Ontdek ook de gezonde werking van kruidenthee of lees meer over thee tijdens je zwangerschap.

 

Afvallen met groene thee

De belangrijkste antioxidant in groene thee is de polyfenol EGCG (Epigallocatechin Gallaat). EGCG bevordert de verbranding van vet en stimuleert je spijsvertering. Omdat groene thee een vochtafdrijvende en reinigende werking heeft, verminderen de afvalstoffen in je lichaam. Een gunstige combinatie, als je gewicht wilt verliezen.

 

Hoe zet je groene thee?

Populaire groene thee voor missies om gewichtsverlies:

 

Groene thee Sencha

Bij de groene thee Sencha worden de theebladeren niet vermalen, zodat de thee zijn bloemige smaak behoudt. Deze productiewijze wordt voornamelijk in Japan toegepast, maar ook China weet er raad mee. Breng het water op een temperatuur van 65 tot 85 graden en laat de thee twee tot drie minuten trekken.

 

China Gunpowder

Een van de meest gedronken groene thee, populair vanwege zijn rokerige smaak: de China Gunpowder. Deze klassieker is geschikt voor ieder moment van de dag. Laat de Gunpowder twee tot drie minuten trekken op een watertemperatuur van 65 tot 85 graden.

 

China Jasmine Fujian

Never change a winning team: de China Jasmine Fujian is onverminderd populair, maar het productieproces is al duizend jaar hetzelfde. De groene thee heeft een bijzonder aroma, doordat er bloemen worden toegevoegd. Hoewel deze na het drogen verwijderd worden, behoudt de thee zijn bloemige en krachtige smaak. Verwarm het water tot zestig of zeventig graden en laat de thee twee tot drie minuten trekken.